NICOVIJ ZORGT VOOR EEN STABIELE BASIS

Nicovij biedt als inkooporganisatie van ijzerwaren, gereedschappen en machines een stevige basis aan haar leden. Dit gebeurt enerzijds met een breed assortiment producten tegen zeer scherpe prijzen. Anderzijds door bedrijfsmatige ondersteuning op het gebied van onder meer marketing, automatisering en waar nodig advies in de bedrijfsvoering.

Nicovij behartigt de gemeenschappelijke belangen van haar leden. 

Dit zijn aangesloten ijzerwarenspeciaalzaken en groothandelsondernemingen. Het prijsvoordeel en de fijnmazige distributie via het eigen magazijn zijn belangrijke voordelen. Nicovij koopt groot in en is in staat aantrekkelijke prijsafspraken te maken met leveranciers. Dit voordeel komt de leden direct ten goede. Door de fijnmazige distributie kunnen ondernemers toch kleine aantallen bij Nicovij afnemen. Met drie eigen vrachtwagens worden wekelijks de goederen geleverd en daarnaast zijn op verzoek extra leveringen mogelijk. Leden hebben tevens toegang tot een uitgebreid leveranciersbestand waar zij rechtstreeks kunnen bestellen. Nicovij verzorgt de centrale facturatie. Dit betekent dat Nicovij alle facturen van leveranciers en fabrikanten verzamelt én betaalt.

IN ALLE VRIJHEID ONDERNEMEN

Ondernemers kunnen zich op verschillende manieren aansluiten bij Nicovij. Sommige zijn uitsluitend lid om te profiteren van de collectieve inkoop, fijnmazige distributie en de kostenbesparingen die dit met zich meebrengt. Daarnaast is het mogelijk om één of twee keurmerken van
Nicovij te voeren. Het keurmerk Enorm is gericht op de consumentenmarkt. Profnorm richt zich op de zakelijke markt. Wie gebruik maakt van (één van) deze keurmerken, profiteert niet alleen van de inkoopvoordelen, maar ook van de herkenbaarheid van het keurmerk én de ondersteuning van Nicovij.

Leden hebben de keuze, welke diensten zij wel of niet willen gebruiken. Er wordt niet met één standaard pakket gewerkt, maar met een menukaart. Nicovij vindt het belangrijk dat aangesloten ondernemers lokaal blijven ondernemen en hun eigen identiteit behouden. Door te luisteren naar de leden zijn we continu bezig met het verbeteren van de dienstverlening. Hier hebben we speciale commissies voor in het leven geroepen. Regelmatig vergaderen we met deze commissies en denken de leden mee over Nicovijbrede zaken, zoals ons beleid en ons
assortiment. Er zijn ook commissies die zich specifiek richten op de keurmerken en ons Lockmasters-concept.

"Het is een transparante organisatie waar de lijnen kort zijn en die de gemaakte afspraken nakomt. Wij kopen onze ijzerwaren in via Nicovij, maken gebruik van het automatiseringssysteem en brengen zo nu en dan via hen een folder uit."

Benno Baltus

Lees meer

"Het grote voordeel is het marketingpakket dat bij Lockmasters hoort. We krijgen speciale flyers, kunnen een deel van onze Enorm-folders inrichten met onze Lockmasters-producten en hebben iedere maand een nieuwe actie waar we promotiemateriaal voor ontvangen"

Bram Otte

Lees meer